Ver trailer

Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets

dir. Florian Habicht



Documental, 93 min.
Idioma:

Catálogo: ,

Cerrar ventana

Sinopsis

Pulp came to fame in the nineties, with anthems such as Common People and Disco 2000; twenty five years later and millions of sold copies, the come back to Sheffield, their home town, to give their last show.

Director / Florian Habicht Producer / Alex Boden Screenplay / Florian Habicht Editing / Peter O’Donoghue Original Score / PULP Cinematography / Maria Ines Manchego Cast / Nick Banks, Jarvis Cocker, Candida Doyle, Steve Mackey, Mark Webbe, y la gente de Sheffield. A Pistachio Pictures production, in association with Altitude Film Sales, British Film Company, Screen Yorkshire y Soda Pictures.

Florian Habicht

Berlin, 1975. He emigrated to New Zealand with his family. He studied cinematography at the Fine Arts School at Elam Auckland and Binger Filmlab, Amsterdam. Florian is the creator of some of the most innovatine and original made in New Zealand. His debut film, Woodenhead (2003), a tale inspired by the Grimm brothers, was a succes, later cult film, in New Zealand and was distributed throughout the United Sates by Olive Films. In 2012, when his movie Love Story was shown at the London Film Festival, Jarvis Crocker and PULP, invited him to make a feature film/documentary/concert about the band. Florian is the son on the acclaimed sixties photographer Frank Habicht.

Filmografia

  • 2017 — Spookers
  • 2014 — Pulp: Una película sobre la vida, la muerte y los supermercados
  • 2011 — Lovestory
  • 2010 — 42 One Dream Rush
  • 2009 — Land of the Long White Cloud
  • 2008 — Rubbings From a Live Man
  • 2004 — Kaikohe Demolition
  • 2003 – Woodenhead


Festivales y Premios

  • 2014 Festival Internacional de Cine de Atenas: Premio Golden Athena
  • 2014 Festival de Cine South by Southwest
  • 2014 Festival Internacional de Cine T-Mobile New Horizons
  • 2014 Festival Internacional de Cine de Nueva Zelanda
  • 2014 VIENNALE
  • 2015 NME Music Awards: Premio a mejor película de música

Notas

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

«Un atractivo homenage cinemático a una bada única, a una ciudad orgullosa y
al poder unificante de la música pop. El regreso de la banda a los escenarios se siente como una vuelta triunfal y la película de Habitch ciertamente captura ese sentimiento».

– Stephen Dalton: The Hollywood Reporter

«La película sobresale en la manera en la que encuentra nuevas formas de mostrar como es que la música de Pulp se infiltra en los cimientos de su tierra natal a lo largo de varias generaciones. No es el típico documental de rock ya que Pulp es lo más alejado a una banda convencional, y eso es lo que lo hace funcionar».
– Rhian Daly: NME

«Es un mosaico emocional, con sentimientos que no siempre surgen de la música de la banda, pero editado de tal manera que lo hace parecer así. Es un filme que apela a los oídos que están conectados al corazón. Es decir, es un trabajo muy ad hoc al tono melodramático de las canciones que le sirven de soundtrack».
– Sofia Ochoa Rodríguez

«Pulp: Pulp: Una Película Sobre la Vida, la Muerte y Supermercados no es del todo un documental, sino una amalgama de piezas que fueron colocadas en estricto orden para formar una historia en torno a lo que representa Pulp en su ciudad natal».
– Emmanuel Gutiérrez: Chilando

Ver catálogo