Ver trailer

The Forbidden Room

dir. Guy Maddin, Evan Johnson



Ficción, 119 min.
Idioma:

Catálogo: ,

Cerrar ventana

Sinopsis

Like a russian doll, The Forbidden Room tells stories embeded in stories: the crew in a damaged submarine must eat cereal bars in order to duplicate the oxigen; a group of aprentice lumberjacks rescue a group of women that were kidnaped; a psychiatrist who is a womanizer is on board of a train driven by a mad man.

Directed by / Guy Maddin and Evan Johnson Produced by / Phyllis Laing, Penny Mancuso, Guy Maddin, David Christensen, Phoebe Greenberg Production Company / Cinema Atelier Tovar 2012 INC & Turbid Pictures inc. Cast / Mathieu Almaric, Geraldine Chaplin, Charlotte Rampling, Maria de Medeiros, Roy Dupuis, Clara Furey, Louis Negin

Guy Maddin

Winnipeg, 1956. Director, filmmaker and editor. One of the most notorious characteristics within his films is the inclination to recreate and style of silent films. Maddin has directed twele feature film and various short films, aside from having published three books, and putting together several instalations. Some of his films were born from his instalations, as well as portraying his books in his films. He studied at Winnipeg University in 1977.

Evan Johnson

Winnipeg, 1983. Director and writer. He studied film and philosophy.

Filmografia

  • 2017 — The Green Frog
  • 2015 — El cuarto prohibido
  • 2011 — Keyhole
  • 2007 —  My Winnipeg
  • 2006 — Brand Upon the Brain
  • 2003 — The Saddest Music in the World
  • 2003 —  Cowards Bend the Knee
  • 2002 — Dracula, Pages from a Virgin's Diary
  • 1997 —  Twilight of the Ice Nymphs
  • 1992 — Careful
  • 1990 — Arcangel
  • 1988 — Tales From Gimli Hospital


Festivales y Premios

  • 2015 Festival de Cine de Sundance
  • 2015 Festival Internacional de Cine de Toronto
  • 2015 Festival de Cine de Virgina
  • 2015 Festival de Cine de Nueva York
  • 2015 Festival de Cine de Bildrausch: Premio Bildrausch Ring of Film Art
  • 2015 Festival de Cine de Las Palmas: Premio Especial del Jurado
  • 2016 Festival de Cine Flatpack
  • 2016 Festival Internacional de Cine de Calgary
  • 2015 Toronto Film Critics Association Awards: Rogers Award
  • 2015 San Francisco Film Critics Circle Awards: Premio edición especial

Notas

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

« El cuarto prohibido resulta en un trance agobiante, un balcón sin asideros que se asoma directamente al desconcierto, pero cuyo arrojo autoral, estético y estructural se aleja de manera fascinante de cualquier otra película de [ese] año, o de cualquier otro».
– Sergio Huidobro: Icónica

«El cuarto prohibido es una matryoshka cinemática de relatos dentro de más relatos. Relatos de cuevas y nieve, de doppelgangers, de demonios y dioses de dos caras, de sacrificios volvánicos y parejas mosntruosas, de cirujía cerebral y locura».
– Mark Kermode: The Guardian

«No hay nada ordinario en El cuarto prohibido (. . .) es el tipo de opus que derrite mentes que se puede esperar de Guy Maddin, cuya colaboración con Evan Johnson merece la insignia de una de las películas más extravagatemente bizarras jamás hecha».
– Tim Robey: The Telegraph

«Aún hay sitio para el cine de vanguardia, y así es como Guy Maddin ha seguido afianzando el estatus de director de culto con personalidad irrenunciable ante el asombro de algunos y la incomprensión de muchos. Pues bien, “The Forbidden Room” podríamos señalarla como la cima de su inclasificable obra hasta la fecha, un épico mind-blowing que eleva al cubo su radical y transgresora esencia, cuyo objetivo no es otro que honrar el cine mudo y clásico perdido. Cine, arte y descaro, en estado único, febril y desbocado, pero ante todo puro».
– Joan Sala: FilmIn

Ver catálogo